Een Travellerspoint blog

Salt Lake City

sunny 35 °C
Bekijk North West USA + Canada (2013) op KarenandMartijn's reiskaart.

Zo, de kop is eraf. Tweede avond in het heerlijke Radisson hotel. Slimme zet van Karen om te beginnen met ruimte en relatieve luxe. Na een vermoeiende reis is het lekker aankomen in een geairconditionde suite met een grote King voorzien van crispy wit beddengoed en een uitnodigende glad betegelde badkamer. Wat een voorzienigheid, want ik vond de reis vreselijk, had van begin tot eind barstende koppijn en kon dus niks lezen of tv kijken. Dan duurt een vlucht lang.. Maar reistechnisch was de trip perfect. Deze KLM vlucht werd uitgevoerd door hun Amerikaanse partner Delta. Qua service niveau identiek aan KLM, maar wel een groot verschil in personeelsbeleid. Waar je bij KLM na je dertigste niet meer het vliegtuig in mag, zie je bij Delta alle leeftijden voorbij komen. Best opvallend om ineens geholpen te worden door (voor nederlandse begrippen) bejaarde heren. Maar is dat eigenlijk niet veel beter dan ons systeem waarbij je na je veertigste al als een oude werknemer wordt beschouwd en er altijd maar verjongd moet worden?
Enfin, de vlucht verliep vlekkeloos, overstap in Minneapolis incluis. Deel 2 was 'a bumpy ride' met een minstens zo bumpy landing (maar dat schijnt altijd zo te gaan in Salt Lake City)..met als gevolg dat ondergetekende zich nog slechter ging voelen en zelfs bij het taxiën op het punt stond het tot dan genuttigde vliegtuigvoer achter te laten.. Maar ook hier weer: perfect op tijd.
Hertz hadden we ook snel gevonden, en we werden gelukkig toen we de lange rij voor de balie konden negeren omdat de auto's voor de Gold Members - jawel, die status hebben we ondertussen verdiend :) - al keurig in de garage stonden opgesteld. Op een groot digitaal bord stond "Martijn Smeets: lot 25". En daar stond ie dan te glimmen, een hagelnieuwe Toyota Camry met de sleutels al op het contact. Nou nog zo'n business behandeling krijgen op het vliegveld en in het vliegveld, en reizen zou een genot zijn.

Nuff said. We zijn begonnen! Twee nachten acclimatiseren in Salt Lake City om dan snel de stad te verlaten en de wilde natuur op te zoeken. SLC is dan ook niet meer dan een nuttige aankomstplaats. Op zich heeft SLC best een boeiende geschiedenis van pioniers en religie, als stad heeft het verder niet veel te bieden. Tenzij je helemaal idolaat bent van the Church of Jesus Christ of the Latter Day Saints. Ons Radisson grenst aan Temple Square, hét centrum van de Mormonen. Een enorm oppervlak in het hart van de stad dat alle beroemde Mormoonse instituten herbergt en erg fleurig en groen is aangelegd. Interessant om hier doorheen te wandelen, en misschien zou het nog interessanter zijn geweest om wat gebouwen te bezoeken. Ware het niet dat het er stikt van bekeringsgezinde Mormonen. Op zich viel het erg mee, we konden ze gemakkelijk ontwijken door ze vriendelijk terug te groeten en dan snel door te lopen.
Naast Temple Square nog 2 mega shopping malls bezocht (wat feitelijk dé sociale hotspots zijn in dit soort oorden), ondertussen een zalige cheesecake gegeten en overheerlijke smoothie gedronken in de Cheesecake Factory en nog wat rondgelopen. En dan is het mooi geweest wat deze stad betreft. De omgeving hier schijnt trouwens geweldig te zijn, niet alleen qua wintersport, ook Salt Lake en Wasatch National Forest schijnen erg in trek te zijn bij Amerikaanse toeristen. Wij hebben andere plannen. the Wild West roept! Morgen verlaten we niet alleen SLC maar ook de staat Utah. Next stop: Jackson, Wyoming.

Geplaatst door KarenandMartijn 21:14 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged utah salt_lake_city

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Leuk om zo met jullie mee te kunnen genieten van jullie reis.
Prachtig verslag! We kijken weer uit naar jullie volgende verslag. Veel plezIer en geniet van jullie vakantie!

door tante Jose en ome Eelco

Na een zo vervelende reis voor Martijn doet het ons deugd, dat Karen zo'n goed hotel had uitgezocht om bij te komen. Nu volop genieten en wij kijken uit naar het volgende verslag en hopenlijk wat foto's.

Anne-Marie en Frans

door kirkuul

Sorry, had de reeds geplaatste foto's over het hoofd gezien.
Gegroet,

Frans

door kirkuul

Overigens komen we er nu pas achter dat reacties goedgekeurd moeten worden. Wat een onzin! Excuses daarvoor..kost iedereen extra handelingen en is gewoonweg irritant.

door KarenandMartijn

Leuk om jullie op deze manier te volgen en zijn benieuwd naar het volgende verslag.
Martijn, we wensen je verder een hoofdpijnvrije vakantie!

Enjoy,

Math en José

door Jose en Math

Het 1e verslag was voor ons mooi om te lezen!
Zo zijn we weer een beetje op de hoogte gebracht.
Fijn doorgaan zo...!
Verder goede doorreis toegewenst.
Greetings, M. & M.

door martin-toos

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint