Een Travellerspoint blog

Grand Teton NP

sunny 32 °C
Bekijk North West USA + Canada (2013) op KarenandMartijn's reiskaart.

Salt Lake City was een prima begin, maar daarvoor zijn we natuurlijk niet gekomen. Donderdagochtend koers gezet naar Grand Teton NP. Maar niet voordat we een overheerlijke sandwich en een dito latte hadden gehaald bij Harmons in SLC. Harmons bleek al net zo'n geweldige supermarkt/deli als bijvoorbeeld Wholesale Foods, die vind je echt nergens ter wereld (voor zover ik de wereld ken natuurlijk). We zijn met dit ingepakte ontbijt naar Utah's State Capitol gereden, bovenop een heuvel met prachtig uitzicht over de stad. Klaar voor de eerste lange rit van deze reis. De 5 uur vlogen voorbij dankzij de mooie en afwisselende route die we hadden uitgekozen. Weinig interstates en veel rustige highways dwars door de prairie van Wyoming. Echt cowboyland dit, ranches, paarden, koeien en vooral heel veel prairie. Opvallend verder hoe weinig (of zelfs: geen) toeristen we hier tegenkwamen.
Hoe anders was dit in Jackson, onze uitvalsbasis voor Grand Teton. Het Valkenburg van Wyoming. De omgeving is grandioos, dus het is ook niet gek dat dit oord zoveel mensen trekt. Maar om nu te zeggen dat we hier blij van worden..nee. Donderdag in de namiddag alvast een stukje Grand Teton 'gedaan' en vrijdag de hele dag hierin doorgebracht. Jammer genoeg niet de beloofde hoeveelheid wildlife gezien, het bleef bij een kudde bizons (in de verte) en een troep vluchtende Wapiti's. Onze hoop is gevestigd op Yellowstone!
Qua natuurschoon is Grand Teton niet zo volslagen uniek als bijvoorbeeld de bijzondere parken van Utah. Toch is het hier de moeite waard. De Teton range - een rij rond de 4000 m hoge bergen die vanuit de vlakte ineens steil omhoog rijzen - is van alle kanten erg fotogeniek en het is vooral de combinatie met de kleurrijke vlaktes ervoor die het toch uniek maakt. Wel jammer dat hier ontbreekt aan wat kleinere wandelingen. De professionals komen hier stevig aan hun trekken en de alpinisten al helemaal. Voor ons was het wandeltechnisch gezien niet zo geslaagd. Van de andere kant, we waren er feitelijk ook maar één volle dag, dan is er ook nauwelijks tijd om veel te wandelen als je ook alle kanten van het park met de auto wil bekijken. Ook dat bewaren we dan maar tot Yellowstone :)

Maar het wild kwam tóch nog eerder dan verwacht. Zaterdag alweer vroeg opgestaan, de auto voor het eerst volgetankt wat altijd weer verrassend voordelig blijkt hier (nou ja, daar staat tegenover dat de 2.5 liter aardig wat lust) en een detour gemaakt langs Teton Village, hét ski-oord hier van Jackson Hole. Blijven we fascinerend vinden, Amerikaanse ski-dorpen zijn een mengeling van Tiroolse gemütlichkeit en Amerikaanse 'grootsheid'. Gelijk ook een hele mondaine sfeer, terwijl je in Wyoming voor Jackson alleen maar ranchers tegenkomt. Via een klein deels onverhard weggetje naar de andere kant van de Tetons gereden (het National Park). Daar nog een andere route genomen wat wonderwel uitpakte. Er stak zomaar een kudde bizons de weg over. En toen we even later ook nog een wapiti en een stel herten (we weten niet welke) hebben gespot was het qua wild toch nog enigszins geslaagd. Wel erg jammer dat we geen elanden hebben gezien, we zijn er nog wel een paar keer speciaal voor naar beruchte elanden hotspots gereden. Can't have it all.

Geplaatst door KarenandMartijn 19:40 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged grand_teton

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Blij weer wat te horen! Jullie hebben al veel gezien en ondernomen in de voorbije week. En dadelijk beginnen aan het verslag van Yellowstone. Gegroet,

Anne-Marie en Frans

door kirkuul

Wat een geweldig verslag weer! Super! We genieten mee! Prachtige foto's ook!.
Groetjes en nog veel reisplezier!

door Eelco en José

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint