Een Travellerspoint blog

Yellowstone NP (2/2)

semi-overcast 30 °C
Bekijk North West USA + Canada (2013) op KarenandMartijn's reiskaart.

Nacht 3 in Yellowstone was minder succesvol. De cabin in Canyon Village was zwaar verouderd, en leek wel 20 jaar geen onderhoud gehad te hebben. Wél een eigen wc en douche. Kwam goed uit, want Karen is de maandagmiddag behoorlijk ziek geworden, en heeft de hele avond en nacht euh..veel gebruik gemaakt van de faciliteiten. Steekwoorden: zwaar beroerd/misselijk, hoofdpijn en ijskoud (koorts?). Ik was zelf onderweg van Old Faithful naar Canyon Village ook al misselijk geworden, maar dat trok gelukkig snel weg. De hoogte? We bivakkeren toch alweer een tijdje boven de 2000 meter, al heb je dat niet in de gaten. Yellowstone wordt door een speling der natuur zo'n 2000 voet hoger opgestuwd dan de omgeving. Canyon ligt vervolgens nog een paar honderd meter hoger (2500m) dan het gebied waar we vandaan kwamen.
Die middag voordat het echt toesloeg wel nog heel kort even een stukje van de Canyon bekeken. Indrukwekkend!
Karen heeft de hele avond in bed gelegen, en ik ben maar wat gaan struinen door Canyon Village. Waar bijna alles gesloten was. Van alle 'bewoonde' gebieden in dit park is Canyon toch echt wel de minst leuke. Na een ijskoude nacht Karen in de auto gezet, waarna ik in de village nog ff een ontbijtje heb genoten. Lekker buiten in de zon.
Wat dat betreft boffen we. Sinds we zijn aangekomen is het alleen maar zonnig geweest met temperaturen tussen de 25 en 35 graden. Bovengemiddeld voor de tijd van het jaar hier.
Maar goed, Karen is die dag de auto niet uitgekomen en ik heb koers gezet naar Mammoth Hot Springs. Eerst Hayden Valley teruggereden tot aan Fishing Bridge. Prachtige vallei waar we maandag - misselijk als we waren - geen oog voor hadden. Daarna via Norris noordwaarts naar Mammoth Hot Springs. Ook hier weer een cabin, maar deze keer zonder badkamer. Gelukkig was het ergste leed al geleden zodat dat verder geen problemen gaf.

Zoveel leuker hier in Mammoth dan Canyon. Mammoth is het hoofdkwartier van de Park Rangers, en hier is ook het Fort Yellowstone gevestigd. De eerste 32 jaar van dit nationale park werd het 'verdedigd' door soldaten, die hier dus kwartier hadden. De gebouwen uit die tijd zijn nu monumenten. Erg grappig is verder dat hier iedere avond een aantal Elks rondstruinen die zich tegoed doen aan het gesproeide (en dus heerlijk sappige) gras hier. Overal hangen bordjes 'DO NOT APPROACH ELK'. En dat is begrijpelijk: volwassen mannelijke Elks zijn net zo groot als forse paarden, met joekels van geweien. Eerst hebben we een stel vrouwtjes zien grazen, en toen we 's avonds op onze eigen veranda zaten hoorden we ineens een enorm geloei (of hoe je dat ook noemt) van een mannetjes elk. Bleek dat beest de berg boven onze cabin te zijn afgedaald en op zo'n 20 meter boven ons te staan pronken. Wat een beest!
Mammoth Hot Springs..dat gaat natuurlijk om de heetwaterbronnen. Het bijzondere op deze locatie is dat water en travertijn (dat zoeken we op) over rotsterrassen stroomt, en zo een bizar geheel wordt als gevolg van de kalkafzetting ervan (zo'n 2 ton per dag!). En doordat de stroompjes steeds weer anders lopen veranderen de terrassen ook doorlopend van vorm en kleur.
Oftewel: een fascinerend einde van een fascinerend Yellowstone, King of Parks!

Geplaatst door KarenandMartijn 10:03 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged yellowstone

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Jammer voor Karen. Hopelijk zijn nu alle problemen voorbij. Wat een belevenissen.

door kirkuul

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint