Een Travellerspoint blog

Helena/Montana

sunny 32 °C
Bekijk North West USA + Canada (2013) op KarenandMartijn's reiskaart.

's Morgens hebben we de terrassen bezocht (dat was dinsdag medisch gezien nog niet wenselijk), daarna uitgecheckt en snel richting uitgang park gereden. Mammoth Hotsprings ligt maar een mijl of 6 binnen de noordingang van het park, dus we waren alweer snel op een gewone highway, maar nu in een andere staat: Montana, the Big Sky State. Nog leger dan Wyoming, uit mijn hoofd de dunstbevolkte staat van de VS. Op naar hoofstad Helena (27.000 inwoners!), als tussenstop naar Glacier NP. Zo'n 5 uur rijden door aanvankelijk heuvelachtig prairieland en daarna gi-gan-ti-sche eindeloze vlaktes (plains) met graan. Met zoveel graan vraag je je af waarom die Amerikanen zelf geen lekker brood kunnen bakken.

Helena was dus puur een ingebouwde tussenstop om het er hoteltechnisch even goed van te nemen. Het Premier Best Western Great Northern voldeed aan alle karakteristieken van een goed Amerikaans hotel: loeigrote kamers met een dubbele Queen, prachtige badkamer, een joekel van een flat screen (met HBO), een groot bureau en 2 kneiters van foeilelijke maar o zo lekker zittende fauteuils met voetenbankjes. Hoogpolig tapijt, een stille maar o zo krachtige airco en eindelijk dan ook: wifi! Na 5 dagen nieuwsloos door het leven te zijn gegaan was het fijn om pagina's 101, 601 en 801 van NOS Teletekst weer eens te bekijken op de iPad! En daar waar ik me kon laven aan nieuws, kon Karen helemaal bijkomen met de mooie tv.
Toch ook Helena bezocht die middag. 'Groot' geworden door de goudkoorts en daarna de Great Northern Railway. Niet erg bijzonder, maar heeft een charmante historische binnenstad die deels autovrij is gemaakt. Opvallend dat er in (in ieder geval) het Downtown gedeelte erg veel alternatieve types rondliepen. We hebben nog wat gedronken in een erg 'linksige' koffiebar. Als je niet anders wist zou je zomaar denken dat je in het progressieve Portland zat of zo. Weird, je zou toch denken dat Montana een aartsconservatieve staat is (omdat er vrijwel uitsluitend boeren en ranchers wonen). Als we thuiskomen maar eens opzoeken. En ook hier weer: alleen maar aardige en behulpzame mensen. De norse Nederlandse omgangsvormen..ze vallen zo op als je in het buitenland bent, zeker hier in the States.

Geplaatst door KarenandMartijn 10:07 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged helena montana

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hello!
Fijn dat jullie weer Internet hebben.Kunnen weer de verslagen lezen. Karen was dus getroffen door het "Yellowstone-virus"? Niet leuk,dus. Jullie hebben al heel wat gezien en beleefd,daar! Zijn er een beetje jaloers op....
Greetings, M.and M.

door martin-toos

Onze eerste handeling 's morgens is het opzoeken van jullie reisverslag. Vanmorgen, zondag, werden we weer beloond.En nu op naar Canada?

door kirkuul

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint