Een Travellerspoint blog

Vancouver

rain 15 °C
Bekijk North West USA + Canada (2013) op KarenandMartijn's reiskaart.

Vancouver..eindelijk een grote stad. En dan ook meteen een échte. Veel van verwacht, en ook gekregen. Ook al hadden we niet al te best weer - precies met het begin van de herfst pastte het weer zich al gelijk dusdanig aan - de 4 dagen hier smaken naar meer. Niet alleen qua stad, maar een andere keer zouden we ook de omgeving van Vancouver aandoen, wat dat is nu juist wat deze stad zo bijzonder maakt. Hadden we nu geen tijd voor, en geen zin in want juist blij dat we een paar dagen stadsleven mochten proeven.

Karen had met name voor de 4 nachten Vancouver veel werk gemaakt van het uitzoeken van het hotel. En alweer: missie geslaagd. Het Burrard Hotel, een hotel uit de jaren 50 dat onlangs volledig gerestyled is, helemaal terug naar de oorspronkelijke tijd: de fifties, maar gecombineerd met modern design en gemak (Nespresso op de kamer). De aanpak van dit hotel is erg bijzonder, ideaal voor een paar dagen stad. De ligging is al helemaal perfect: centraal in Downtown, met zowat het hele centrum op loopafstand.
Downtown Vancouver deed mij erg aan Manhattan denken. Hetzelfde grid stratenpatroon, de dicht op elkaar gepakte wolkenkrabbers (wel flink wat maten kleiner, zoals alles), de levendigheid, maar ook met dezelfde diversiteit aan buurten en culturen. Water rondom, en een megapark om de hoek (Stanley Park).
Ondanks het mindere weer toch het maximale eruit gehaald. Erg veel rondgelopen en het hele Downtown schiereiland verkend, in het gigantische Stanley Park rondgereden (de bedoeling was fietsen maar vanwege de regen toch maar voor de auto gekozen), naar het leuke Granville Island geweest (vooral bekend vanwege de grote Public Market - geen zichzelf respecterende wereldstad kan tegenwoordig zonder blijkbaar) maar ook 2 typische regenactiviteiten ondernomen: Vancouver Aquarium en de bioscoop. Filmbezoek in Noord-Amerika is echt een verademing. We maken in Nederland echt nooit meer mee dat we tijdens een film niet afgeleid worden door geklets, en dan maakt het niet uit of je in een multiplex komt of in een Arthouse als de Lux, gekletst wordt er altijd. Hetzelfde onfatsoen waardoor ook menig concert wordt vergald.. Anyway, hier dus niet. Zondagmiddag, uitverkocht huis en tweeëneenhalf uur is het muisstil. Zo hoor je van een film te genieten!

Niet dat ze hier nou op alle vlakken beter gemanierd zijn. Qua verkeersgedrag is het bijvoorbeeld veel beter toeven in de VS dan bij de bovenburen. Er wordt hier structureel veel te hard gereden en qua hoffelijkheid op de weg kunnen ze ook wat leren van de Yanks. Maar dat is dan ook een exceptioneel voorbeeldig automobiel land, blijft ons verbazen.
Maar wat ons nog het meest verbaast in deze stad is de enorme hoeveelheid zichtbare daklozen. Overal waar je komt zie je ze en vragen ze je op allerlei manieren om geld. Om gek van te worden af en toe. Het meest leken ze het gemunt te hebben op het toeristische gebied rond Canada Place waar de mega cruiseschepen aanmeren maar toen we Gastown en (het omvangrijke) Chinatown gingen ontdekken kwamen we in straten terecht waar ze met tientallen tegelijk rondhingen. Nog nergens in die mate gezien. Wij zijn geen Canada kenners, maar afgaand op de stereotype beelden van dit land hadden we dit niet verwacht.

Vanavond de boel inpakken. Was erg lekker om eens 4 nachten achter elkaar op eenzelfde plek te zitten. Morgenvroeg nog ergens de Canadese Dollars zien op te maken en dan zsm weer terug naar de VS om een tweedaagse sample te krijgen van die andere metropool in het Noord-Westen: Seattle. En daarna is het dan ook meteen gedaan :(

Geplaatst door KarenandMartijn 21:37 Gearchiveerd in Canada Tagged canada vancouver british_columbia burrard

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Van natuurbeleving terug naar het stadsleven! Zo te lezen bevalt dat ook... Jullie hebben dus goede keuzes gemaakt! Nog een paar daagjes en de mooie trip zit er op. Maar : veel gezien en beleefd.

Groetjes, Toos en Martin

door martin-toos

Nog twee dagen genieten in en van Seattle en dan met een koffer vol herinneringen terug naar Nimwegen!

Anne-Marie en Frans

door kirkuul

26-9-2013
Proficiat Karen en nog vele goeie jaren!!!
Nog een goeie tijd toegewenst en veel plezier, groeten
Bloemschijn xxx

door Bloemie

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint